ואותות ונפלאות רבים נעשו על-ידי השליחים בקרב העם
”Și prin mâinile shlichimilor erau semne şi puteri multe în popor.” 

Maasey ha'shlichim 5:12.

Mărturie Nico C.

Ca o introducere, de foarte mulți ani am câteva discopatii vertebrale în zona cervicală și lombară, din care câteva herniate și cu protruzii, ceea ce cauzează dureri cronice și leziuni continue ale nervilor: sciatic și din plexul brahial (picioare și umeri), motiv pentru care sunt mai sensibili la efort, frig, în general neuropatii, nevralgii.
 
Pentru asta am făcut fizio și kinetoterapie de-a lungul anilor și continui kinetoterapia (gimnastică medicală) pe care o voi face mereu, și care ține în frâu până la un punct extinderea leziunilor și nu necesită operații, și de asemenea pot fi activă.
 
În luna aprilie a fost multă muncă fizică în gradină, și o perioadă ploioasă. O parte din muncă se face din articulația umărului, prin urmare zilnic câteva ore am lucrat în frig și ploaie, fără să fac încălzire și întinderi corespunzător înainte. Pentru că sala de sport și cabinetul de kineto au fost închise 3 luni, nu am avut nici instrumentele necesare gimnasticii medicale și sportului. Prin urmare am făcut o neuropatie acută care se mai numește și "umăr înghețat", care cauzează dureri foarte, foarte mari. Spun asta obisnuită fiind cu durerea cronică, durerea acestei neuropatii pe o scară de la 1-10 ar fi la 9 și cea de la hernii/sciatică la 3. După ce s-a deschis sala am început exercițiile, am aflat cauza, am început să "repar" fără niciun rezultat. Durerea era deja agonizantă, nu mai dormeam noaptea, întinderile specifice sunt cele mai dureroase din acest spectru. Am folosit toate adjuvantele: reechilibrare acido-bazică, refacere electroliți, băi de minerale, inclusiv am luat medicamente anti-durere, ceea ce nu am facut niciodată, adică antinevralgice și antiinflamatoare. Așa cumva reușeam să trec de pe o zi pe alta. Nu mai aveam putere în mâini, am spart 3 lucruri scăpându-le pur și simplu, nu mai puteam strânge pumnii. Știam că în timp va trece, dar perioada estimată este între 1 si 3 ani.
 
În dimineața de Shabat am făcut întinderile pentru umeri, au fost atât de dureroase încât am strigat, am plâns, sunt reacții pe care e greu sa le ții sub control. A venit Avodat HaKodesh (Serviciul divin), și a început sunatul din shofar. 
Atunci m-am rugat lui Adonay pentru coloană și anume pentru partea de umeri. La al doilea sunat din shofarul de vindecare al domnului Shaliach David nu am simțit nimic deosebit, nici nu pot să zic că mi-a ”zis” ceva Adonay, dar a fost un sunet pe la final când eu am zis: ”acesta este pentru umerii mei”. Nu știu de ce am zis asta, pentru că nu simțeam nimic deosebit. După ce s-a terminat, domnul Shaliach a început să spună: ”- Pe la al 2-a sau al 3-a sunat”, la care eu zic cu voce tare, fără să știu ce urmează: ”la al doilea a fost”. Și continuă domnul Shaliach: ”- Mi-a ”arătat” Adonay că a lucrat la coloana, mai exact partea de umeri a cuiva”. Atunci am știut că în capul meu nu a fost un gând aleatoriu, ci a fost de la Adonay. Și în acele minute am realizat că umerii nu mă dor. Mă refer la acea durere acută, nevralgică, care nu suportă nici măcar o atingere cu o pană. Am așteptat să se termine transmisia și m-am dus repede să fac întinderile. Care m-au durut exact cât dor pe un om normal și sănătos niște întinderi normale și sănătoase. Fără nicio durere nevralgică. Nimic nu poate fi interpretat ca să conteste supranaturalul din aceasta. Este 100% vindecare prin sunetul de shofar, supranaturală, de la Adonay.