”Și prin mâinile shlichimilor erau semne şi puteri multe în popor.” 

Maasey ha'shlichim 5:12.

Mărturie despre shlichut - Szil​ágyi Attila

Mă numesc Szilágyi Attila, sunt originar din Oradea, rezident în Italia de mai mulți ani.
Aceasta este mărturisirea mea despre cum l-am ”găsit” pe domnul Shaliach David cu ajutorul Lui Adonay Elohim. În luna august al acestui an soția mea a descoperit că are o problemă de sănătate, care la început ne-a speriat destul de mult, dar apoi ne-a pus pe gânduri și am zis că Adonay nu dă nici un lucru care să nu fie de folos în vreun fel cuiva. Am simțit însă că de data aceasta avem nevoie de ajutor pentru a înțelege și a urma voia Lui Adonay. Am căutat răspuns la mai multe biserici, la diferite confesiuni. De fiecare dată am găsit persoane binevoitoare, cu o bună cunoștință a Sfintelor Scripturi, care te asigură că există o Cale, prin Adon Yeshua HaMashiach, dar în momentul în care ai avea nevoie să-L mărturisească și să te însoțească pe această Cale, te lasă cu explicații care în loc să-ți întărească credința, de multe ori te descurajează. La un moment dat simțeam că nu mai există acei oameni cum erau Apostolii, care să-L cunoască pe Adon Yeshua, să-L vestească și să-L mărturisească așa cum este El. Mă gândeam la cât de mulți oameni se găsesc în situația noastră și Îl caută cu disperare și nu găsesc pe nimeni care să-i ajute. În acea situație disperată mi-am adus aminte de cuvintele Lui Adon Yeshua: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi dar pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui.” Atunci am zis soției: Hai să ne rugăm și noi ca Domnul să dea și astăzi, în zilele noastre, lucrători cum erau Apostolii, care să-L cunoască și să-L mărturisească pe Adon Yeshua exact așa cum o făceau Apostolii de la început, care să-i conducă pe oameni la Calea Adevărată, ca să nu mai poată să-i ducă nimeni pe căi greșite. Și cu aceste cuvinte ne-am pus să ne rugăm Lui Adonay Elohim, din tot sufletul, cu toată puterea noastră, tare-tare-tare de tot (ne țineam de mâini și strângeam mâna soției așa de tare de-mi era frică să nu-i rup mâna).
A doua zi, dimineața, imediat cum m-am trezit, eram incă în pat, mi-a venit în minte că soția cu câțiva ani în urmă mi-a zis că a citit undeva că în Oradea există o Comunitate a Evreilor Mesianici. Am luat calculatorul și am căutat informații despre Comunitate. Am găsit un interviu în care domnul Shaliach David prezenta Federația Comunităților Evreiești Mesianice din România, interviu în care vorbea și despre Shlichimi (Apostolii evrei) și misiunea sa ca Shaliach (Apostol) evreu. Am rămas uimiți pentru că știam că in seara de dinainte am cerut Lui Adonay Elohim apostoli și pentru zilele noastre. Am ascultat apoi cuvintele domnului Shaliach rostite la o întrunire organizată de o biserică, și am simțit imediat, fără nici un dubiu, că Adonay Elohim a ascultat rugăciunea noastră, că el este persoana pe care o căutam, așa că am zis soției să facă bagajele că în ziua următoare plecăm la Oradea. Am luat legătura cu Federatia Comunităților Evreiești Mesianice din România pentru a-l întâlni pe domnul Shaliach David. Am fost invitați la întrunirile Comunității, unde am avut ocazia să-l întâlnim pe domnul Shaliach, și ceea ce vă pot mărturisi, fără nici o îndoială, este că prin domnul Shaliach David am înțeles că un Shaliach evreu este mult mai mult, mult mai mare și mult mai important pentru salvarea noastră, decât tot ceea ce mi-am putut închipui vreodată când citeam sau vorbeam despre Apostoli.
În baza Sfintelor Scripturi, a cuvintelor rostite de Însuși Adon Yeshua: ”Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului.” Mattay 28:20., am înțeles nu numai că lucrarea Apostolilor continuă și astăzi, în zilele noastre, până la sfârșitul veacurilor, ci și faptul că Apostolii nu lucrează singuri, ci Adon Yeshua HaMashiach este cu ei și în ei, astăzi exact așa cum a fost cu ei acum 2000 de ani. Cine găsește un Apostol, nu găsește doar pe cel trimis de Adon Yeshua, ci și pe Cel care l-a trimis: ”Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi Noi suntem una – Eu în ei şi Tu în Mine.” Yochanan 17:22-23., și apoi: ”Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei şi Eu să fiu în ei.” Yochanan 17:26. Prin această iubire, care vine de la Însuși Tatăl, Îl mărturisesc Shlichimii - Apostolii evrei pe Adon Yeshua atunci când își îndeplinesc misiunea lor în lume.
Când i-a trimis în lume, Adon Yeshua a dat o misiune și o poruncă enormă Apostolilor prin care ei să-L mărturisească: ”Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, aşa vă trimit şi Eu pe voi.” După aceste vorbe, a suflat peste ei şi le-a zis: „Luaţi Spirit Sfânt! Celor ce le veţi ierta păcatele vor fi iertate şi celor ce le veţi ţine vor fi ţinute.” Yochanan 20:21-23.
Iată de ce consider că pentru noi este o ocazie unică să avem astăzi între noi Shlichimi - Apostoli evrei, tocmai ca acum 2000 de ani, ocazie ce nu putem pierde doar din cauza prejudecăților noastre sau pentru că ne-am imaginat lucrurile altfel și nu putem să ne întoarcem de pe calea noastră din lipsă de smerenie.